Volgens onze informatie gebruikt u een verouderde browser. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde functies niet goed werken. Browser actualiseren

Cheese and wine

Een voorproefje van LRQA's Customised Assurance food experts.

De LRQA experts van Food, Beverage & Hospitality (Eten, Drinken & Horeca) staan bedrijven over de hele wereld bij met advies over assurance programma's met de beste normen op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitsmanagement.

Wat is dat nu precies, Customised Assurance (CA – dienstverlening op maat)?

Bij CA gaat het om de ontwikkeling van een op maat gemaakt programma, waarin risicomanagement en compliance van een klant worden ondergebracht in een 'full service' aanbod. De dienstverlening – gewoonlijk voor een periode van één tot drie jaar – wordt vervolgens geïmplementeerd door een team van zorgvuldig geselecteerde experts van LRQA, waarbij alles draait om hun kennis en ervaring in het oplossen van problemen die kenmerkend zijn voor de klant. 

De kerntaak van elk CA programma ligt in de bescherming van merk en reputatie van een organisatie via doordacht risico- en compliance-management, terwijl bedrijven vaak in één moeite door ook tijd, moeite en geld besparen.

Kunt u vertellen hoe u een klant tijd of geld bespaarde?

Onlangs werkten we, samen met een internationale retailer, aan een grondig onderzoek over al het papierwerk binnen de organisatie.

Na de samenwerking met LRQA kon de retailer het mes zetten in het aantal controles dat het personeel moest uitvoeren. Er was aanzienlijk minder papierwerk, terwijl medewerkers meer tijd kregen voor hun werk, dat over de hele breedte correct en consistent werd uitgevoerd.

Voorzichtige schattingen lieten zien dat er voldoende geld was bespaard voor de aanschaf van een outsourced compliance-auditprogramma – door ons geleverd – met een betere merk  betrouwbaarheid als gevolg, zonder extra kosten.

Mondiaal worden supply chains steeds complexer en daarom zoeken onze klanten nieuwe, andere en innovatievere manieren om hun merken te beschermen.

Stuart Kelly

Hoofd Commercial Customised Assurance, LRQA

Hoe helpt u organisaties binnen deze sector?

Mondiaal worden supply chains steeds complexer en daarom zoeken onze klanten nieuwe, andere en innovatievere manieren om hun merken te beschermen. Ze zoeken op maat gemaakte, of klantspecifieke oplossingen – afgestemd op hun individuele behoeften – en willen geen 'one size fits all' aanpak. Wij hebben wat klanten
zoeken – en helpen LRQA in haar missie de wereld veiliger te maken.

Hoe kunt u de problemen van een klant achterhalen?

Wij weten dat luisteren beter werkt dan verkopen. We vragen klanten waar ze naartoe gaan voor zaken, in hoeverre zij risico's uit de weg gaan, wat hen zorgen baart, wat hun doelen zijn en hoe snel zij die willen realiseren – vervolgens kijken we samen naar de uitkomst om te checken of we alles goed hebben geïnterpreteerd.

Natuurlijk willen we dat iedereen volledig voldoet aan de eisen, maar bedrijven hebben verschillende knelpunten en  dus ook verschillende manieren om die aan te pakken. Willen we laten zien inzicht te hebben in hun pijnpunten en werkwijzen, dan moeten we daar rekening mee houden. In de meeste gevallen wordt dit een progressief werkprogramma met – in de loop der tijd – duidelijke en stapsgewijze veranderingen, met als doel de compliance van de klant te verbeteren .

 

Omvat een Customised Assurance programma ook een reeks certificeringsproducten?

Dat kan. Maar de inhoud van het programma hangt vooral af van de zakelijke activiteiten van de betreffende klant. Het gaat niet alleen over naleving van wettelijke voorschriften, maar ook over wat er nodig is om risico's te beheersen met het oog op de lokale marktomstandigheden, omvang en vorm van de onderneming, de aanwezige mensen en processen, de cultuur van de organisatie en zelfs haar groeiplannen.

We zoeken een ‘complete oplossing’ – waarbij alle oplossingen anders zijn. Twee op maat gemaakte assurance programma's zijn dan ook nooit gelijk. Of het nu gaat om het uitbouwen, vormgeven of vernieuwen van een voedings- of drankenbusiness, wij kunnen altijd helpen.

Voor welke type bedrijven is Customised Assurance het meest geschikt?

Het Customised Assurance model is vooral zinvol voor snelgroeiende organisaties – bedrijven die zich richten op de ontwikkeling van nieuwe producten of uitbreiden naar nieuwe regio's, met complexe supply chains of uiteenlopende personeelsbezettingen. We kijken zowel naar de onderneming als naar de supply chain – die is net zo sterk als de zwakste schakel. Indien een organisatie in het nieuws komt door een onethische supply chain, dan heeft dit invloed op de organisatie zelf en op
de leverancier.

Net als bij een McDonald's franchisenemer die zich schuldig maakt aan voedselfraude: de reputatie van het merk McDonald's loopt dan een deuk op en niet noodzakelijkerwijs de franchisenemer.

De hedendaagse consument wil dat alles wat hij of zij aanschaft 100% veilig is. Hij wil weten wat er in zijn of haar eten en drinken zit...

Stuart Kelly

Hoofd Commercial Customised Assurance, LRQA

Wat betekent merkbescherming voor onze klanten?

Dit is niet alleen 'leuk' om te hebben – uw business heeft het simpelweg nodig. De hedendaagse consument wil dat alles wat hij of zij aanschaft 100% veilig is. Men wil weten wat er in zijn of haar eten en drinken zit – waar het vandaan komt, of de mensen in de supply chain ethisch worden behandeld.
Het gaat niet alleen om de producten zelf, maar vooral ook om de wijze waarop organisaties te werk gaan in het productieproces.

Onze dienstverlening geeft klanten de ruimte om zich te richten op waar zij goed in zijn – het ontwikkelen van producten of diensten en het uitbouwen van hun onderneming – terwijl LRQA als onafhankelijke dienstverlener alle controles uitvoert om de risico's tot een minimum te beperken.

Wat zijn de gevolgen voor ondernemingen indien zij het controleproces niet op orde hebben in de organisatie?

Iedereen bij LRQA is zich bewust van de risico's die een onderneming loopt als de regels niet in acht worden genomen. Gaat er bij een voedingsmiddelenbedrijf iets mis, dan betekent dat vaak 'einde verhaal'... Regelmatig pakt de pers groots uit met reportages over voedselfraude en voedselveiligheid –
zulke negatieve publiciteit kan desastreus zijn voor de financiële positie en de reputatie van een organisatie. Sommige ondernemingen komen zo'n klap zelfs nooit meer
te boven. De gevolgen verschillen per markt en hangen af van wet- en regelgeving in de betreffende landen.

In het ergste geval overlijdt er iemand door fraude in voedselveiligheid. In sommige landen bestaan er gevangenisstraffen voor voedselfraude of dient ment aanzienlijke bedragen als boete te betalen.
In andere rechtsgebieden kan men beschuldigd worden van doodslag of riskeert men zelfs de doodstraf.

Waarom zou een levensmiddelenbedrijf kiezen voor LRQA in plaats van een andere organisatie?

Klanten die recent met ons zijn gaan samenwerken, melden dat we beter luisteren, een effectievere dienstverlening aanbieden en dat wij beschikken over de juiste mensen. Dit is voor ons het bewijs dat we de markt en haar uitdagingen goed kennen. Wij beseffen dat een merk meer inhoudt dan alleen een logo – het gaat om de wijze waarop u zaken doet.

Wij tillen de bedrijfsvoering naar een hoger niveau, waarbij we vaak de hele supply chain onder handen nemen. Waar onze concurrenten stoppen gaan wij verder. Wij delen onze inzichten en spelen flexibel in op de markt
ontwikkelingen en veranderingen in de branches van onze klanten.

We willen koploper blijven en vanuit die positie ondernemingen klaarstomen voor de toekomst. Ze moeten niet alleen de huidige problemen het hoofd kunnen bieden, maar ook die van morgen.

CASE STUDIES

Met wie werken we samen?

Wij helpen ondernemingen in veel sectoren in hun verdere groei, met betere prestaties dan ooit tevoren. Hoe kunnen wij u helpen?

Meer praktijkvoorbeelden bekijken

Insights

Artikelen en blogs

Hier delen LRQA-experts regelmatig hun research, inzichten en ervaringen.

U kunt niet vinden wat u zoekt?

Druk op Enter of op de pijl om te zoeken Druk op Enter om te zoeken

Zoeksymbool

Zoekt u naar?